Op 24 mei 2019 is de eerste jeugdzeilavond van start gegaan. Al de 13 kinderen die zich hebben aangemeld voor de cursus waren aanwezig. Er stond die avond een NW Beaufort 3. Gekozen is door de zeilcommissie om de zeillessen te houden aan de lijzijde van Flevoland.

Na een korte theorie instructie zijn de kinderen in de bootjes gestapt op de steiger van Bentfield en gesleept over de vaargeul. In de luwte van Flevoland zijn de zeilen gehesen en is begonnen met de eerste praktijkles. Fantastisch hoe de kinderen dit vlotjes oppakten. Indien nodig kon met gebruik van het kleine rubberbootje aanwijzingen dichtbij de zeilers worden overgedragen.

Na ongeveer een uur zijn de zeilen gestreken en zijn de Optimisten weer aan elkaar geknoopt om terug te varen in sleep naar de WSV haven. Op de jollensteiger zijn ze op vlotte wijze uit de bootjes gestapt.

Het was een bijzonder geslaagde avond, de kinderen waren enorm enthousiast. Ze hebben genoten. Dit mag trouwens ook gezegd worden van de ouders en grootouders.

Komende vrijdagavond de 7e is er wederom jeugdzeilinstructie. Hopelijk wordt er dan gezeild voor ons clubhuis als de wind gunstig is. Als je belangstelling hebt, je bent welkom. Het clubhuis is open.

Op de website staat een foto impressie van deze eerste zeilavond. www.wsvermelo.info onder het tabblad foto’s/2019-Jeugdzeilen.

Op zaterdag 30 maart worden onder leiding van Jan Welink/Daniël Scholts diverse havenklussen uitgevoerd waarvoor wij uw medewerking vragen.

Het betreft: 

  • Groot onderhoud, diverse planken vervangen (G- en H steiger). 
  • Steigers afspuiten met hoge druk (G- en H steiger). 
  • Clubhuis buitenkant schoonmaken (zo nodig met hoge druk). 
  • Schuur clubhuis herinrichten voor opslag zeilmaterialen (zeilschool). 
  • Wilgenbomen knotten.


Voor het afspuiten van de steigers en clubgebouw vragen wij 4 personen met een hogedrukspuit. Vervanging steigerplanken 2 teams van 2 à 3 personen. Clubhuis buitenkant schoonmaken en schuur indelen 2 personen. Voor snoeiwerkzaamheden vragen wij watersporters met groene vingers en heeft u hier voor gereedschap, dan houden wij ons aanbevolen.

  • Heb je tijd en wil je een bijdrage leveren, graag melden bij de havenmeester.
  • Start activiteiten om 09:00 uur met ontvangst van koffie.
  • Tussen de middag draagt Ans Scholts zorg voor een lunch van de vereniging.
  • Na afronding werkzaamheden 3e helft of te wel evaluatie met een drankje.


Opgave bij de havenmeester, Jan Welink
T: 0341-552881
M: 06-53893990
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Op vrijdagavond 01-maart a.s. wordt het open sjoel kampioenschap WSV Ermelo gehouden.

Om 19:30 uur mag je binnenstappen in ons clubhuis voor ontvangst van een kopje koffie/thee.
Om 20:00 uur gaan we beginnen.

Verdere details volgen nog.

Op 16 januari zijn een aantal belangstellenden voor een meerdaagse tocht bij elkaar geweest. Het resultaat hiervan is dat er met elkaar is afgesproken dat we naar Texel varen op woensdag 12 juni.

De bedoeling is dat we dinsdag 11 juni allemaal verzamelen in de buitenhaven (is aan de waddenkant) bij de voorzieningen voor plezier vaartuigen in Den Oever. Eenieder vaart dus op eigen gelegenheid en tempo daarnaartoe. Volgens de adviestijden om te vertrekken naar Oudeschild (Texel) steken we omstreeks 09:00 uur van wal. Dat is ongeveer 1,5 uur voor laag water Den Oever. De afstand is plus minus 12,5 mijl. De vaartijd is dan om en nabij 2,5 uur.

Als je niet via het IJsselmeer hiernaartoe wilt varen is er ook een mogelijkheid om via Noord-Holland in Den Oever te komen. Dit mits je niet te hoog bent. Als je dit niet wilt of kunt, is er de mogelijkheid om aan te sluiten vanuit Den Helder. Ook kun je via de staande mast route door Noord-Holland naar Den helder komen.
Hoe lang eenieder op Texel blijft bepaalt men zelf, evenals het vervolg van de reis.

Verder afgesproken dat belangstellenden op 17 mei om 20:00 uur weer bij elkaar komen in het clubgebouw om verder te overleggen en af te spreken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Bent u dus geïnteresseerd na het lezen van dit bericht, schuif aan!!!
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u met mij contact opnemen. M: 06 20150184 E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vriendelijk groetend,
Dick Kanselaar

Op zaterdag 26 januari wordt de Oranjetocht voor de 20e maal georganiseerd. Een stukje lopen, in de rust genieten van een glüh- wijntje en een kampvuur. Daarna de dag afsluiten met een volle kom erwtensoep plus extra worst. Medio januari ontvangt u via de mail een gedetalleerd programma overzicht.
Thursday the 21st. Custom text here.