(klik hier voor de rouwkaart)

Beste leden en sympathisanten,

Wellicht hebben jullie het trieste bericht van het plotselinge overlijden van Wim Schuur reeds vernomen. Na een hartstilstand is Wim, na een week van hoop en vrees, op 23 februari in het ziekenhuis in Zwolle overleden.

Wij verliezen in Wim een innemende en markante watersportvriend.

Het bestuur zal zorgdragen voor een rouwadvertentie in het eerstvolgende Ermelo’s Weekblad.

Onze gedachten zijn nu vooral bij Ria, de kinderen en kleinkinderen.

Het bestuur.

Van de Stichting Maaien Waterplanten Randmeren hebben we weer een nieuwsbrief ontvangen.

Die nieuwsbrief kunt u hier lezen.

Deze link brengt je naar de project-pagina waterplanten waar je de laatste nieuwsbrief aantreft + een nieuwsbrief overzicht. Interresant!
Elke vrijdag is daar een nieuwe nieuwsbrief te vinden.

Het is september 2020 als ik, als nog niet zo ervaren kajuitzeiler, start om mijn doel voor dit jaar nml. voor het eerst naar een Wadden-eiland met eigen boot, oppak. Terschelling is het doel, met mijn broer als opstapper vanuit Harlingen. Het loopt anders.

De werkzaamheden aan de sluis bij Kornwerderzand lopen uit, van zondagavond klaar wordt het eerst maandagavond klaar, maar ook dan niet, vervolgens einddatum onbekend. Mijn broer moet terug naar huis, ik vaar solo om via Den Oever, de volgende dag naar Harlingen en de dag daarna zonder een zuchtje wind naar Vlieland, waar meer plaats is dan op Terschelling. Easy, niet erg enerverend en toch leerzaam.

Twee dagen daarna, met veel wind wel uit de goede hoek, maak ik een fantastische oversteek terug naar Harlingen. Hier ging het om! Daar blijft de boot een weekje liggen. Dan terug, wel via de Kornwerdersluis. En daar ervaar ik echte tegenslag, door eigen schuld. Bij aankomst zie ik nogal wat boten wachten voor een schutting. Iedereen aan lagerwal, dus dat doe ik ook maar, ondanks de forse wind . In m'n hoofd doe ik de voorbereiding voor de afvaart, een lijn van achter naar een bolder ergens op de remming en dan terug, zodat ik achteruit vrij kom van de kant. Als het eindelijk zover is moet ik met de boom vanuit het midden nog wat extra afduwen. En daarna gaat het mis. Ik maak de lijn los en laat hem vieren en ja hoor, lijn overboord en meteen vast in de schroef (die natuurlijk in de vrij had moeten staan)! En dat terwijl iedereen richting sluis vaart. Dan weet je, dat wordt bij 17 graden een paar keer duiken richting schroef, met kapmes. Het kostte me 6 pogingen, maar het is gelukt. Ondertussen waren nieuw aangekomen boten zo slim om gewoon hogerwal op te zoeken.
Lessons learned! Otte Brunsting.

 

Er zijn op dit moment 112 actieve leden bij onze vereniging aangesloten.

EN

Er zijn op dit moment 12 sympathisanten bij onze vereniging aangesloten.

 

12 nieuwe leden hebben zich aangemeld bij de vereniging.

EN

12 actieve leden hebben onze vereniging verlaten.

Conform eerder gemaakte afspraak binnen de vereniging:

Ga je langer op vakantie met je boot meld dit even aan de havenmeester i.v.m. tijdelijk inzetbaarheid van de box.

Mailadres: havenmeester @ wsvermelo.info (zonder de spaties)

Thursday the 21st. Custom text here.