Excursie Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat Dordrecht

Er zijn veel drukke verkeersknooppunten in Nederland, maar het knooppunt in Dordrecht spant toch echt de kroon. Het gebied dat door de verkeerscentrale wordt beheerd is het drukste knooppunt van Europa. Er wordt voor een correcte afhandeling van de scheepvaart gezorgd op Oude Maas, Dordtse Kil, de Noord en de Beneden Merwede.

De Doerakclub was op 3 februari en 3 maart jl. in de gelegenheid om de Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Dordrecht te bezoeken.

Met 89 aanmeldingen was er zeer veel belangstelling en konden 60 Doerakkers de Verkeerscentrale bezoeken (helaas moest een aantal belangstellenden op de wachtlijst blijven staan (maar wie weet....in de toekomst....).

Het bezoek aan de Verkeerscentrale was zeer de moeite waard, mede door de presentatie van beide verkeersleiders, waaruit bleek dat er naast het 'bewaken' van de beroepsscheepvaart ook veel aandacht wordt geschonken aan de pleziervaart, opdat beide waterweggebruikers verantwoord en veilig gebruik kunnen maken van dit drukke scheepvaartknooppunt. Een rondleiding op een patrouillevaartuig sloot deze plezierige en leerzame excursie af.

Het verslag van de excursie op3 maart, opgesteld door Andre en Georry Bleuanus, kunt u binnenkort lezen in ons clubblad, het verslag van 3 maart, opgesteld door Herman en Tijna Rienties, kunt u hier lezen. Aan het einde van het verslag vindt u een link naar de Fotoslideshow in de Film Foto Gallery.

Tuesday the 7th. Custom text here.