Donderdag 5 april jl. kreeg ik weer een enthousiaste en uitnodigende mail van Wim Schuur met de jaarlijkse uitnodiging voor de vaartocht met een afsluitende borrel. Natuurlijk ging ik direct op deze uitnodiging in, omdat het altijd een feest is voor de senioren uit Ermelo. Nadat het een paar keer werd uitgesteld, kwam de datum toch dichterbij. Het zou de hele week mooi weer zijn, behalve ( u raadt het al) woensdag de 11e september. Iedereen hield de adem in, maar de schippers, die zich weer massaal vrijwillig hadden aangemeld, besloten uiteindelijk om toch het water op te gaan. Dit kreeg ik ongeveer een uur van te voren te horen en zodra ik dit nieuws vertelde aan de wachtende ‘matrozen’ in de Baanveger, steeg er een gejuich op.

Nieuw dit jaar was het vervoer van de Baanveger naar het clubgebouw van de Watersportvereniging. Ik had een bus geregeld en toen iedereen ingestapt was kwam het gevoel van ‘schoolreisje van vroeger’ gelijk weer boven. In het clubgebouw werden we warm ontvangen door de gastdames en de schippers en kregen we een bakkie koffie met een heerlijke plak cake.
Na een welkomstwoord van Wim werden we verdeeld over de boten en werden al snel de trossen losgegooid. We voeren richting Harderwijk, waarbij het overal ahhhh en ohhhh klonk, want wat was daar veel veranderd. De meeste mensen waren al jaren niet meer over de boulevard geweest en zagen de nieuwe boulevard, het passanten toiletgebouw en woningen met een garage voor hun boot. Het enige wat de meeste bekend voorkwam was de blauwe koepel van het Dolfinarium. Eigenlijk was het de bedoeling om een uurtje het water op te gaan, want het weer was druilerig met een redelijk windje, maar iedereen had het zo naar het zin, vooral ook omdat de schippers ervoor gezorgd hadden dat iedereen droog en warm zat.

Tegen 16.00 uur kwam dan ook pas het sein om weer terug te varen. De gastdames waren druk geweest met de voorbereidingen en we werden dan ook getrakteerd op snacks bij de borrel. Dick Bol haalde nog een film uit ’de oude doos’ over het Ermelo van vroeger. Tegen 17.30 uur stond onze chauffeur weer voor met de bus, werden de matrozen geteld en al zingend gingen we weer huiswaarts.

Zomaar een paar reacties van de deelnemers: Voor herhaling vatbaar….geweldig….ik heb zo genoten van het varen en de afterparty….supergenoten….warme ontvangst, geweldige inzet, veel humor en vooral de goede zorg van de schippers voor iedereen Daar sluiten Corien en ik ons graag bij aan.

Bedankt voor alles en tot volgend jaar !!!!!

Anniek Sterk,
ouderenwerker Welzijn Ermelo.

Het wij-gevoel van deze middag, verwoord in een gedicht:

Ik was te Cadzand aan het strand
Getuige van een misverstand
Toen ik 2 golven hoorde spreken
Precies voordat ze zouden breken
De ene riep: het is gedaan
Wij zullen hier te pletter slaan
De ander zei beslist: welnee
Je bent geen golf, je bent de zee

Klik  hier om fotos van deze dag te bekijken.

Saturday the 27th. Custom text here.