Het waterwegenvignet van België is gewijzigd naar een digitale waterwegenvergunning. Lees de onderstaande gegevens indien u in België gaat varen of aanmeren.

De Vlaamse Waterweg Havenstraat 44 3500 Hasselt
Tel 011 29 84 00, BTW 0216.173.309
vlaamsewaterweg.be

Betreft: Digitale waterwegenvergunning vanaf 1/4/2020

Geachte heer, Geachte mevrouw,
U kocht in het verleden een waterwegenvignet om te varen op onze Vlaamse waterwegen. Wij informeren u graag dat dit vignet vanaf 1 april vervangen wordt door een nieuwe, digitale waterwegenvergunning.

We wuiven dus het klassieke vignet uit. Vaarwel stickers op de vaartuigen. Welkom papierloze toekomst. De duur van een vergunning is voortaan ook flexibel, van een dag, enkele dagen of maanden, tot een jaar. U kiest zelf wat de startdag van uw vergunning is en hoelang deze geldig is.

De nieuwe vergunning kunt u vanaf nu al aankopen via www.visuris.be/waterwegenvergunning. Want vanaf 1 april moet elk vaartuig op de waterweg, varend of aangemeerd, over een geldende vergunning beschikken.

Voor welke vaartuigen de waterwegvergunning vereist is, welke de bijbehorende tarieven zijn ….. kortom: alle nodige informatie over de digitale waterwegenvergunning kunt u terugvinden op www.visuris.be/waterwegenvergunning.

Wij hopen u dit jaar opnieuw te mogen verwelkomen op onze waterwegen, met uw gloednieuwe waterwegenvergunning.

Met vriendelijke groeten,

Ben Nauwelaers,
communicatieverantwoordelijke De Vlaamse Waterweg nv

Tuesday the 24th. Custom text here.