Beste leden van WSV Ermelo,


Als u dit leest is het jaar 2015 al weer een eindje gevorderd. Op zaterdag 3 januari was een groot aantal leden aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. We hebben elkaar een gezond en gelukkig nieuw jaar gewenst en het glas geheven op het komende vaarseizoen. Met de goede zorgen van de mensen achter de bar en de oliebollen van Roel was het een sfeervolle bijeenkomst. Toch waren er ook leden die niet aanwezig konden zijn. Daarom vanaf deze plaats ook voor hen de allerbeste wensen voor het komende jaar. We hopen op een mooie zomer met veel vaarplezier.

In mijn nieuwjaarstoespraak heb ik ook iedereen veel vaarplezier toegewenst. Bij het varen is een van de leukste dingen het uitvaren en gaan naar een bekende of onbekende bestemming. Het zelfde geldt wat mij betreft ook voor het thuisvaren. Gezond weer terug op je eigen plekje.

Als bestuur en vereniging gaan we niet over onze vaartochten. Dat is ieders keuze. We gaan wel over het wel en wee in en rond de haven. Als bestuur zullen we ons best doen om het verblijf in de haven plezierig te maken. Wel hebben we daar de leden bij nodig. Als we niet samen staan voor onze haven of andere zaken belangrijker vinden, wordt het moeilijk iets te organiseren. Dan lukt het niet.

Bekend is dat we willen proberen de watersportvereniging wat meer bekendheid te geven. Meer mensen te betrekken bij het plezier van de watersport en de vele mogelijkheden die het water geeft. Het was daarom een goede zaak dat we met een stand hebben deelgenomen aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo. Elk jaar is er tijdens die receptie een thema. Dit jaar was het sportief Ermelo. Daar horen wij bij. Meer dan 1000 mensen hebben onze stand bekeken. Voor velen was het een eyeopener te zien wat er “voorbij de A28” gebeurt. Zo’n mooie en grote haven was voor sommigen helemaal nieuw. Een aantal van onze leden heeft zich voor die dag flink ingespannen met een mooi resultaat. Hulde daarvoor.

In het zelfde kader van verbreden van onze activiteiten hebben we op de eerste bestuursvergadering van het nieuwe jaar uitgebreid gesproken met de heer Dick van Dam van de commerciële haven. Wij hebben gesproken over het uitwisselen en samen optrekken in de hele haven. Als er activiteiten zijn die zich daarvoor lenen nodigen we alle ligplaatshouders uit. Zo zal de andere haven ons ook weer uitnodigen. Dick van Dam heeft ons iets verteld over de activiteiten van zijn bedrijf en de andere havens aan de Randmeren. Er komt voor de Randmeren een gezamenlijk stand op Boat Holland. Er wordt een film gemaakt over de Randmeren. Dit allemaal om gezamenlijk als watersport aan de Randmeren het vaargebied te promoten. Dat is nodig omdat toch gebleken is dat voor velen de Randmeren niet op de eerste plaats staat en dat is uiteindelijk schadelijk voor ons allemaal.

Het bestuur gaat deze maand in overleg met onze overburen uit Zeewolde. We willen bespreken wat ons bindt en waar we elkaar kunnen versterken. Gespreksonderwerpen genoeg. Denk aan ontwikkeling De Tulp bij Zeewolde, onderlinge zeilwedstrijden, waterplanten enzovoort.

Wiert Omta
voorzitter

Tuesday the 7th. Custom text here.