Beste leden van de WSV Ermelo,

Op 27 maart hebben we onze ledenvergadering gehouden. De avond is naar de mening van het bestuur goed verlopen en kan als geslaagd worden beschouwd. Zoals altijd hebben we kunnen vergaderen in een prettige en constructieve sfeer. Dat tekent onze vereniging. Het zou mooi zijn als we dat met ons allen zo kunnen houden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt ziet de toekomst er wat mij betreft prima uit.

In de week na de ledenvergadering was er al weer een bestuursvergadering. Het was te kort om n.a.v. opmerkingen en idee├źn van de leden direct al tot voorstellen en besluitvorming te komen. Sommige zaken vragen even iets meer tijd.

De eerste activiteit na de ledenvergadering was echter de schoonmaak dag op de haven. Met een groep van zeker 15 mensen is er een dag hard gewerkt om alles op orde te krijgen. Het weer was niet geweldig maar de inzet van allen hield ons warm met mede daardoor een mooi resultaat. Zelfs de wilgen zijn weer geknot. Jammer dat een aantal boten niet helemaal schoon kon blijven bij het reinigen van de steigers. Iedereen was ruim op tijd gewaarschuwd. De spuitploeg heeft bij de boten zoveel mogelijk getracht het meeste vuil er af te krijgen. Hulde aan allen die deze dag hun bijdrage hebben geleverd.

Op de schoonmaak dag konden we ook kennis maken met de verzorging door Ans Scholts. Het was voortreffelijk. Veel dank zijn we verschuldigd aan Ans en allen die haar geholpen hebben.

De aangekondigde opening van het vaarseizoen op 11 april kan zeer geslaagd genoemd worden. Zelf kon ik er niet bij zijn maar het gerucht gaat dat het leuk en gezellig was.

In de maand mei gaan we weer varen met ouderen uit Ermelo. Dat doen we in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen. Fijn dat een flink aantal schippers zich hebben aangemeld om deze dag tot een succes te maken.

Een week later ontvangt het bestuur het College van Burgemeester en Wethouders. De bedoeling is om het College kennis te laten maken met onze haven en onze activiteiten. Ze gaan ook mee het water op. Dan willen we proberen de mooie plekjes maar ook de zorgpunten van ons vaargebied te laten zien.

Tot slot nog een opmerking die de ligplaatshouders aan gaat. Alle schepen liggen er goed of bijna goed verzorgd bij. Toch kan er iets fout gaan met gevolg dat ook schade aan andere schepen wordt toegebracht. Het moet bekend zijn dat in de ligplaatsovereenkomst is vastgelegd dat onze schepen goed en voldoende verzekerd moeten zijn. Vooral voor schade aan derden. Het bestuur heeft de plicht dit te controleren. Willekeurig zullen we een aantal ligplaatshouders vragen de verzekering te overleggen. De penningmeester en de havenmeester hebben deze taak op zich genomen.

Met vriendelijke groet,

Wiert Omta Voorzitter WSV Ermelo

Monday the 13th. Custom text here.