Naar alle waarschijnlijkheid heeft het bestuur van de Watersportvereniging Ermelo op de eerste april 2020 voor het eerst digitaal vergaderd. Het is geen aprilgrap. Het is echt gebeurd. Een bijzondere ervaring die wel heel goed geslaagd is. Het waarom van digitaal vergaderen komt door het nog steeds zeer actief aanwezige Corona virus. We kunnen niet bij elkaar komen en dus zoek je een andere oplossing en dat is gelukt. Naar ons gevoel was het ook een gewone vergadering. Alhoewel elkaar in de ogen kijken, de hand schudden en samen aan de koffie mis je wel.

Het kabinet heeft besloten dat de maatregelen zoals ze golden tot 6 april nu verlengd worden tot en met 28 april. De kans op een verdere verlenging is nadrukkelijk aanwezig. Dat betekent dat alle activiteiten van onze vereniging worden gecanceld. Het bestuur wil de landelijke richtlijnen volgen. Dat betekent dat de bijeenkomst van 24 april niet doorgaat en hetzelfde geldt voor de opening van het vaarseizoen in mei. Het zou ons zeer verbazen als die wel zou kunnen plaatsvinden. Het bestuur geeft de commissie Waddentocht de ruimte om afhankelijk van de situatie dan een eigen afweging te maken. Het gaat er dan vooral om of jachthavens en restaurants weer open zijn.

Vorig seizoen zijn we begonnen met jeugdzeilen. Een groot succes. Helaas kan het vooralsnog dit jaar vanwege het Corona virus niet doorgaan. Althans zo het nu lijkt. Mogelijk dat we na de zomervakantie nog iets zouden kunnen organiseren. De commissie jeugdzeilen zal met nadere informatie komen en na overleg ons informeren. Wat mogelijk en onmogelijk is. Jammer dat deze activiteit al zo snel een tegenvaller oploopt.

Zoals gezegd volgt het bestuur de landelijke richtlijnen. Ook Jachthaven Strand Horst doet dat. Bij hen zijn openbare ruimtes zoals sanitair e.d. gesloten. Dat betekent dat er niet veel/geen ruimte is voor activiteiten. In ons deel van de haven geldt hetzelfde. Geen groepsactiviteiten en ook geen “social talk” maar “social distancing”.

Het bestuur begrijpt dat we allemaal graag naar de boot gaan en willen klussen en varen. Toch is het heel verstandig en zelfs onze plicht om heel voorzichtig met elkaar om te gaan.

Varen kan maar……………………

Houd afstand op de steiger en op de boten bij elkaar in de buurt.

Het is even niet anders. Maar onze gezondheid en die van elkaar gaat voor. Bedenk ook dat als we ons niet houden aan de richtlijnen door de overheid kan worden ingegrepen. Een deel van Strand Horst is al verboden gebied. Het bestuur rekent op ieders verantwoordelijkheid.

Wat betreft onze haven is het fijn dat we ook de komende zomer vol liggen. Mogelijk dat er door verkoop nog een plek vrijkomt. Gezien de wachtlijst zal die wel weer snel bezet zijn.

Verder is alles op orde en wens ik ons allen een goede gezondheid en hopelijk kunnen we later in het seizoen ons in de haven en op het water weer wat vrijer bewegen.

Daar kunnen we, door ons te houden aan de richtlijnen, ook zelf veel aan doen.

Wiert Omta,
Voorzitter Watersportvereniging Ermelo

Thursday the 15th. Custom text here.